Informace o epidemii koronaviru

Přijeli jste z rizikové oblasti? Např. z dovolené v Itálii? NENAVŠTĚVUJTE V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ BEZ PŘEDCHOZÍ TELEFONICKÉ KONZULTACE ORDINACI, V PŘÍPADĚ DOTAZŮ – 416 594 421.

Pokud nemáte žádné potíže, v žádném případě nevyhledávejte lékaře, žádné vyšetření ani testy u Vás nebudou prováděny.

Pouze je vhodné si po dobu následujích 2 týdnů 2x denně změřit teplotu a omezit kontakt s jinými lidmi. V případě, že máte zvýšenou teplotu nebo kašel, zavolejte nám v ordinační době, abychom se dohodli na dalším postupu. Stejný postup platí i v případě, že jste byli v kontaktu s někým, u koho je podezření na infekci koronavirem.
I v případě, že jste v zahraničí nebyli, ale objeví se u Vás teplota nebo příznaky zánětu dýchacích cest, doporučujeme spíš se telefonicky poradit s lékařem o dalším postupu než vyrážet do práce nebo k lékaři. Pokud budou jasné známky běžného virového infektu, lze v současné době vyřešit vystavení pracovní neschopnosti i předepsání případných léků elektronicky bez návštěvy ordinace.

Pokud je návštěva lékaře nezbytná, je bezpodmínečně nutné se objednat a minimalizovat tím možnost kontaktu infekčních a neinfekčních pacientů v čekárně.